Avto na akumulator

Želite prenesetiti vašega otroka? Avto na akumulator je odlično darilo.

Številni otroci imajo doma ogromno igrač in starši si vedno znova sprašujejo, kaj neki naj kupim svojemu malčku za rojstni dan.

Avto na akumulator je nekaj, česar se otrok preprosto razveseli. Kdo neki pa se ne bi razveselil ne le ogromne igrače, vendar še zelo funkcionalne in igrače, ki je nimajo prav vsi otroci. Vozilo na akumulator je igrača, ki je namenjena otrokom od tretjega leta dalje, saj pri teh letih otrok obvlada že dovolj motorike, da lahko sam pelje avtomobil. Predhodno je super, da ga naučimo nekaj osnov in mu malo pokažemo, kaj mora delati. A naši otroci so brihtne glavce in bodo slednje kaj hitro ugotovili in prav presenečeni boste, kako hitro bodo obvladali vožnjo. Na trgu lahko najdete različna vozila, ki jih poganja akumulator, od traktorja, do najrazličneših avtomobilov in tudi motorji so na voljo. Pri motorju otrok potrebuje nekoliko več ravnotežja, zato je morebiti smiselno najprej kupiti takšnega, ki ima zraven tudi pomožna kolesa, saj lahko v nasprotnem primeru hitreje pride do nesreče, kakor pa, če se vaš otrok vozi z avtomobilom ali traktorjem.

Otroški avto na akumulator ni niti tako nova igrača, saj se je drugod pojavil že pred desetletji in so jih otroci takoj vzljubili, celo tako zelo, da so nekateri starši najeli kredit, samo da bi lahko svojemu otroku kupili nadvse želeno igračo. Vozilo na akumulator otroku da obilo veselja, hkrati pa ga spodbuja, da razvija svoje veščine, tako motorične kot tudi umske, saj mora neprestano misliti, kaj neki bo naredil, kam bo zavil, kako zavreti, kako prestaviti, kdaj se ustaviti, itd. Otrok s pomočjo igre postaja enakopraven udeleženec v prometu.

Razlika je samo ta, da se z avtomobilom na akumulator ne sme peljati po cesti, vendar pločniku, a tudi tukaj mora biti pozoren na veliko stvari in ljudi. Pešci ennehno hodijo mimo, izogibanje je tako bistvena naloga, prehodi za pešce so tudi velikokrat na poti in otrok mora točno vedeti, kdaj se bo ustavil in kdaj sme čez prehod. Seznani se z zavijanjem in kako morajo teči kolesa, da se lepo pelje naravnost. Stvari, na katere mora misliti otrok je tako kar nekja. Pomembno nalogo pa imajo tudi starši, ki morajo nenehno spremljati delo otroka in ga nadzirati, da se ne bi zgodila nesreča. Otroci so lahko nepredvidljivi in lahko kaj hitro zapelje na cesto, predvsem na delu, kjer morebiti ni pločnika in se je potrebno peljati ob robu ceste.

Morebiti se otrok zmoti in želi zaviti, čeprav slednjega ne sme in tukaj je naloga staršev, da hitro odreagirajo in otroka usmerijo na pravilno pot. Kako hitro bo vozil otrok je odvisno od njegovega znanja. Na začetku je smiselno, da se otrok pelje v prvi prestavi, katere zmogljivost je nekje od 3 pa do 5 kilometrov na uro. Hitrost, kjer otrok lahko spoznava delovanje avtomobila in so dovoljene tudi manjše napake, hkrati pa ob njem lahko brez težav tudi starši hodijo.

Bolj kot je otrok velik, večja je želja, da bi imel hitrejši otroški avto na akumulator.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *