Gelirani nohti z dolgo obstojnostjo

Katera manikira je najbolj obstojna? Dandanes na srečo obstajajo laki in različne tehnike, ki zdržijo zelo dolgo časa in s katerimi lahko ohranite lep in urejen videz več tednov. Običajno se jih poslužujejo zelo zaposlene ženske, tiste, ki morajo biti vedno urejene, pa tudi vse ostale, ki imajo rade popoln videz. Eno od možnosti za večjo obstojnost manikire predstavljajo tudi gelirani nohti (https://mollonpro.si/gel-nohti/), s katerimi svoje nohte ne le polepšate in jih naredite bolj trdne, ampak jih tudi podaljšate.

Tehnike, ki poskrbijo za večjo obstojnost

Danes imamo na srečo na voljo zelo raznolik nabor lakov za nohte. Laki so seveda na voljo v različnih odtenkih, a to ni edino, glede na kar se razlikujejo – obstaja tudi več različnih vrst. Kupimo lahko najrazličnejše lake, od klasičnih do drugih vrst. Med njimi so tudi takšni z zelo dolgo obstojnostjo.

A na to, kako zelo obstojna bo na koncu manikira, seveda ne vpliva le vrsta laka, ampak tudi sama tehnika oziroma postopek nanosa.

Gelirani nohti so zelo obstojni, zaradi česar se zanje odloča vedno več žensk, priljubljeni pa so tudi zaradi svojega naravnega videza. Gre za posebno tehniko geliranja, pri kateri je zelo pomembna že sama priprava nohta (odstranjevanje obnohtne kožice, oblikovanje, piljenje, razmastitev …), saj ta poskrbi za to, da se izbrani gel res dobro oprime nohta, kar vpliva na obstojnost in trdnost končne manikire. Zaradi tega se gel na koncu ne kruši ali ne spraska kar tako.

Gel je treba nanesti v dveh ali več plasteh, a naslednjo plast se nanese šele, ko se prva posuši. Sušenje oziroma utrjevanje ne poteka na zraku, ampak s posebno UV ali LED lučko, ki je nujen pripomoček pri takšne vrste manikiri. Utrjevanje z lučko poskrbi, da bo na koncu rezultat res obstojen, zato je to zelo pomembna faza v postopku. Za tem sledi še končno piljenje in oblikovanje ter nanos barvnega ali zaključnega premaza. Na koncu pa je zaradi lepšega videza pametno uporabiti še negovalno olje.