Kako kupovati novo televizijo

Nakup nove televizije je lahko kar precej svojevrstna izkušnja, zmeda pa se prikrade tudi v glave najbolj izkušenih nakupovalcev, proizvajalcev in prodajalcev teh naprav, saj trg raste s svetlobno hitrostjo. Na dnevni ravni se pojavljajo nove tehnologije in težko je slediti vsem novostim na trgu.

Na izbiro imate Led TV, Plazma televizije, TV projektorje, CRT televizije, LCD TV monitor in še kaj bi se našlo. Proizvajalci kupce zmedejo s celim kupom podatkov na listih s podatki o televiziji, njihov namen je ta, da bi vas zmedli in zavedli k nakupu dražje televizije. Najbolj absurdne so izjave kot so »Clearmotionrate«, »TruMotion, »MotionFlow« in podobne, ki v bistvu sploh ne držijo vode, ampak so tam samo zato da bi privlačile kupce. Najbolje bi bilo, če bi te podatke popolnoma ignorirali, saj je velika večina teh podatkov samo marketinška poteza za izboljšanje prodaje.

Je pa stvar, katere ne moremo spregledati in to je velikost televizije. Tu rek »večje je boljše« še kako velja, premer zaslona pa je skoraj vedno premajhen. Ko pa smo malce prej omenjali še tehnologije televizij, pa velja omeniti tudi to, da je 4K tehnologija prihodnosti, a ni nujno potrebna še danes.

Najboljša televizija je zagotovo tista, ki sliko čimbolj približa viru, brez kakršnihkoli barvnih korekcij ali ostalih korekcij, ki so tako popularne v današnjih televizijah. Televizijo lahko naročite v kateri izmed spletnih trgovin, vendar je dobro televizijo pred nakupom videti, oz. videti sliko.

Če kupujete prek spleta se lahko obrnete na katere izmed recenzij, le glejte, da te niso sponzoriranje od katerega izmed proizvajalcev, saj so v takih recenzijah testi precej naklonjeni plačnikom le-teh. Obstajajo pa različni portali, na katerih lahko preberete precej obširne in podrobne recenzije, ki vam bodo v veliko pomoč pri nakupu vaše televizije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *