Kakšno podlago za obraz izbrati?

Dandanes redko srečamo žensko, ki se ne bi vsakodnevno naličila. Toda v poplavi vseh kozmetičnih izdelkov je resnično težko izbrati prava ličila za svojo kožo. Vsi vemo, da je podlaga najpomembnejši del ličenja. Toda katero izbrati? Tekoči puder, mineralni puder, puder v prahu, kompaktni kremni puder, bb kremo, kaj pa cc krema? Ja, izbire je res veliko. In vsak od naštetih izdelkov je dober, le za pravi tip kože ga moramo izbrati. Ne skrbite, pomagala vam bom, da boste izbrali najboljši puder zase.

Pa si poglejmo, kako pravilno izbrati podlago za svojo kožo. Najpomembnejše pri izbire kozmetike je, da poznamo sebe in svojo kožo. Da vemo kaj želimo in kaj potrebujemo. Lahko, da imamo mastno kožo, vendar ne želimo popolnoma mat učinka, zato bi bil za nas dobrodošel tudi kakšen izdelek, ki ni namenjen mastni koži, saj so naše želje drugačne od naših potreb. In obratno, morda imamo suho kožo, toda ne želimo sijaja, temveč mat učinek. Prvi korak pri izbiri kozmetičnega izdelka je torej, da vemo kdo smo in kaj želimo.

Zdaj ko vemo kakšen tip kože imamo in kaj želimo, se lahko lotimo izbire podlage. V kolikor imate mastno kožo ter problematično kožo z mozolji in aknami, ki jih želite prekriti, vam priporočam tekoči puder z mat učinkom in čezenj še puder v prahu, ki bo poskrbel za dodatno matiranje in daljšo obstojnost. V kolikor imate mastno kožo in želite mat videz vendar nimate nepravilnosti, ki bi jih bilo potrebno prekriti, vam svetujem mineralni puder v prahu.

Če pa je vaša koža suha, vam vsekakor svetujem kaj bolj lahkotnega, kot sta BB krema ali CC krema. Primerni sta tudi za normalno kožo brez nepravilnosti, ker imata zelo nežno prekrivnost in ne ustvarita maskastega videza. Idealni pa sta tudi za zrelo kožo. Če imate zrelo kožo, verjetno uporabljate kakšne posebne tretmaje za kožo, ki zahtevajo vsakodnevno UV zaščito. Z bb in cc kremo ubijete dve muhi na en mah. Poskrbite za enakomeren ten in za UV zaščito. Vaša koža bo tako lepa in zdrava brez ličil in z njimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *