Kje opraviti nakup domene?

Ste tudi vi med tistimi ljudmi, ki želite imeti lastno spletno stran ali pa spletno stran za podjetje, pa ne veste kje začeti? Potem vam bo ta članek vsekakor pomagal, saj vam bomo povedali, kako sploh pričeti in kateri je prvi korak pri tem, da imate lastno spletno stran.

Zakupljena domena je osnova

Spletna stran ne more biti online oziroma delovati, če pred tem nimate zakupljene domene. Domena je kot nekakšen naslov spletne strani, ki ga vtipkate v brskalnik in vam potem prikaže želeno spletno stran. Zaradi tega je nakup domene še kako pomemben. Zagotovo pa ste se sedaj vprašali, kje opraviti nakup domene? Gremo počasi…

Najprej je potrebno vedeti, kakšno domeno si želite. Najbolj optimalno je, da zakupite domeno, ki je v povezavi s samo vsebino ali pa podjetjem. Vsekakor morate pred tem preveriti, ali je domena pravzaprav prosta ali ne. Svetujemo vam, da pokličete ponudnika domen in registracijo domen, kjer vam bodo zagotovo znali svetovati, kakšno domeno morate izbrati. Primer najdemo na naslednji povezavi -> https://www.neoserv.si/domene Domena je unikatna, ravno tako pa je unikaten lastnik. Zaradi tega domeno, ki je že zakupljena, ne morete registrirati.

Katero vrhnjo domeno izbrati?

Sledi vprašanje, katero domensko končnico zakupiti oziroma vrhnjo domeno izbrati. V primeru, da je vaše podjetje v Sloveniji, potem vam svetujemo, da zakupite slovensko .si vrhnjo domeno. Tako bodo ljudje takoj vedeli, kje poslujete. Seveda pa so na voljo različne vrhnje domene, med katerimi so zagotovo najbolj priljubljene .com, .net, .org, .eu,…

Nakup domene in cenik

Zakup domene pomeni, da morate za registracijo tudi plačati. Vse pa je odvisno od tega, katero domeno pravzaprav izberete. Svetujemo vam, da izberete ponudnika registracije domene, kjer vam bodo svetovali, vam pri tem pomagali in celo registracijo opravili namesto vas. Cenik in seznam domen je na voljo pri ponudniku registracije in jasno označen. Domeno lahko kasneje brez težav podaljšate po predhodnem obvestilu o poteku domene. Nakup pa vsekakor opraviti pri ponudniku, kjer imajo izkušnje in so na tem področju zelo profesionalni. Z domeno lahko kasneje brez težav upravljate in podaljšujete.

Preverite cene, kvaliteto in storitev ter se odločite za najboljšega ponudnika, kjer boste vložili najmanj truda za to, da boste registrirali domeno. Tako bo vaša spletna stran naredila prvi korak do tega, da bo nekoč online.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *