Koledarji niso uporabni samo za planiranje

Brez določenih predmetov v našem vsakdanu pač ne gre. Med take predmete oziroma stvari sodijo tudi koledarji. Njihov namen ni samo, da krasijo naše stene, mize ali kaj drugega, temveč da z njihovo pomočjo načrtujemo prihodnja dejanja ter naloge in še kaj.

Nekaj novega ali pa ne tako zelo novega pa je koledar izdelan iz fotografij. Če smo bili v preteklosti navajeni, da je bil koledar posut z motivi iz narave ali pa čim podobnim, je danes priljubljeno to, da so na koledarju slike naše družine. Vsak mesec zase je prav poseben, saj je na njem prav posebej izbrana fotografija, ki smo jo posneli ob posebni priložnosti ali pa kar tako. Takih koledarjev ponavadi ne zavržemo, ampak jih obdržimo za vekomaj.

Foto koledar je izjemna oblika koledarja

Seveda pa lahko foto koledar damo izdelati tudi podjetjem, ki se ukvarjajo s tovrstno izdelavo. Ker gre torej za prav posebno obliko koledarja, si moramo zanjo vzeti nekoliko več časa. Pri navadnem oziroma pri klasični obliki koledarja je pomembno, da si izberemo obliko in motiv, to pa je tudi vse. Pri foto koledarju pa moramo izbrati vsako fotografijo posebej, prav za vse mesece in tudi za naslovno stran. Ponavadi imamo doma kup fotografij, ki so primerne tudi za foto koledar. Naloga izbiranja je torej kar težka, saj se le s težavo odločimo, katere fotografije so najbolj primerne. Najbolje je, če vam pri tem pomagajo domači, saj bo vsak izbral nekaj zase.

Lahko pa je tak koledar namenjen samo določeni osebi

Foto koledar je ponavadi posvečen vsej družini. Lahko pa ga seveda izdelamo oziroma damo izdelati za enega samega družinskega člana. To pomeni, da bo glavno osebo na koledarju prevzela izbrana oseba. Tudi pri tej obliki foto koledarja si moramo vzeti kar nekaj časa, da izberemo primerne fotografije, na katerih je izbrana oseba.

Gre torej za posebno oblika koledarja, ki se ponaša s fotografijami, na katerih so nam poznane osebe. Ponavadi ga damo izdelati za našo družino, torej za osebe, s katerimi preživimo večino časa skozi vse leto. Lahko pa ga izdelamo za posebno osebe, ki morda v določenem letu praznuje kaj posebnega.

Eden izmed izdelovalcev takih koledarjev na slovenskem trgu je podjetje CEWE fotografija, predlagam da si ogledate še njihove ostale izdelke, saj nudijo izvrstna darila.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *