Lamelne zavese

Lamelne zavese so že nekaj časa klasika različnih poslovnih prostor, zaradi čedalje bolj izpopolnjenega estetskega videza in novodobnih materialov pa so našle svoj prostor tudi v marsikaterem izmed slovenskih domov. Lamelne zavese so med drugim poznane tudi kot vertikalne žaluzije in če do zdaj niste vedele, točno katere zavese imamo v mislih, zdaj gotovo veste, da beseda teče o tistih belih zavesah – trakovih, ki jih najdemo v skoraj vsaki pisarni.

Nekaj razlogov ZA lamelne zavese:

So nadvse praktične, saj lahko točno reguliramo svetlobo in odpiranje. Zaradi sodobnih materialov, iz katerih so narejene, so lahko antistatične, antibakterijske in samogasne, zaradi česar pridemo do naslednjega razloga, ki govori v pri lamelnih zaves.

Enostavna nega! Lamelne zavese preprosto snamemo in splahnemo z gobico in nekaj milnice. Takoj bodo delovale kot nove, nič več ni potrebno basati pralnega stroja z glomaznimi zavesami, čakati na idealno vreme, da se posušijo. Ne, ta postopek je zdaj relativno kratek in enostaven, če pa imate čistilni servis, ki skrbi za čiščenje vaših poslovnih prostorov, pa imajo gotovo v ponudbi tudi čiščenje lamelnih zaves.

Širok nabor materialov vam nudi možnost, da lamelne zavese čim bolj približate prostoru, v katerem bodo kraljevale in ga boste s tem samo še estetsko dopolnili. Materiali, iz katerih so lahko narejene lamelne zavese, se delijo na tri sklope: standardni, tehnični in naravni. Slednjih verjetno ni treba posebej prestavljati,  lepo se podajo v večino stanovanj ter v poslovne prostore, ki se skladajo s tem konceptom. Naravno je le naravno in temu dajemo čedalje večji poudarek. Standardne tkanine vsi poznate in so verjetno še zmeraj najbolj prevladujoče: so mešanica različnih poliestrov, običajno v beli ali sivi barvi, za popestritev prostorov pa se uporabljajo bolj živahne barve ali zavese, potiskane z vzorčki, zato lahko delujejo tudi v dekorativne namene.

Tehnični materiali pa, kot že samo ime pove, so na svojem mestu predvsem zaradi funkcionalnosti: dobro preprečujejo vdor sončnih zrakov in segrevanja, zato so primerne predvsem za tiste pisarne, v katerih prevladuje delo z računalniki.

Lamelne zavese vedno izberite glede na uporabnost prostora, v katerem bodo dobile svoje mesto in dobro vam bodo služile!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *