Life coach

Vsakdo se znajde na neki točki v življenju, ko ima občutek, da je obtičal na mestu. Občutek ima, da ne zna ne naprej in ne nazaj. Ko se znajdemo v takem stanju pogosto sploh ne vemo kako smo prišli do sem, počutimo se nemočne in ne vemo kaj storiti in če sploh lahko kaj storimo, da bi nam lahko bilo bolje. Lahko se nam zgodi, da smo nezadovoljni sami s sabo, s svojim počutjem, zdravjem in telesnim izgledom. Lahko se nam zgodi, da s partnerjem sploh ne komuniciramo več, da smo se odtujili, da nimamo več spolnih odnosov, morda se več mesecev ali let sploh dotaknila nista, tako zelo dolgo to traja, da sploh ne veste več kako se mu približati in kaj pričakovati. Morda se neprestano prepiramo z otroci, ne upoštevajo nas, nas ignorirajo, nas celo ne spoštujejo. Pogosto pa smo nezadovoljni tudi s svojim delom, kariero, ki nam nalaga še dodatni stres, ali pa obratno v delo pravzaprav bežimo. Včasih nam zaškripa na enem področju, pogosto se kot domino sesujejo vsa hkrati. V takih situacijah je najboljša rešitev life coach.

Kaj pa je zdaj to life coach? Coachi so ljudje, ki nas vodijo in nam pomagajo, da v sebi poiščemo vire, ki jih potrebujemo za doseganje ciljev. Če ste se znašli v eksistencialni krizi, se bo coach z vami najprej pogovoril, kje ste in kaj se dogaja, potem pa bosta skupaj določila cilje. Že za samo postavljanje ciljev je izrednega pomena, da z vami pri tem sodeluje izkušena oseba, ki ve kako se pravilno postavlja cilje, da bo verjetnost, da jih tudi dosežete kar največja, in prav s tem se ukvarjajo life coachi. Ko enkrat pravilno postavita cilje, vas bo coach s posebnimi tehnikami vodil k sprožitvi miselnih procesov, ki bodo spremenili vaš pogled na svet in vam s tem dali možnost, da začnete udejanjati spremembe, ker trenutno ste se znašli v začaranem krogu zmotnih prepričanj, ki so vas pripeljala do sem, če pa hočete priti nekam drugam, boste najprej morali spremeniti te misli. Ko boste enkrat spremenili misli, vam bo coach pomagal, da spoznate katere sposobnosti že imate, da zadeve tudi v dejanskosti spremenite, hkrati pa bosta poiskala tudi vaše skrite potenciale, za katere sploh niste vedeli, da jih imate. Zadnji korak pa bo še ta, da na vaši poti do uspeha, odstranite morebitne ovire, ki vas omejujejo pri doseganju ciljev.

Ko boste postavili jasne cilje, spoznali vaše sposobnosti, ki jih že imate, aktivirali vaše skrite potenciale in odstranili moteče elemente, ki vas ovirajo, vam noben cilj več ne bo nedosegljiv. Life coach vam lahko spremeni življenje, zato stopite v kontakt z njim, ne bo vam žal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *