MSM prah kot prehransko dopolnilo

Organsko žveplo v prahu ali MSM prah je zelo zanimivo prehransko dopolnilo, ki ga lahko kupite tudi v prosti prodaji. Gre za prah, ki ga lahko vmešate praktično kamorkoli, najbolje pa učinkuje, kadar ga zaužijemo skupaj z vitaminom C. Tako si lahko pripravite super osvežilen in zdrav zajtrk ali malico tako, da stisnete pomaranče, limone ali grenivke in si pripravite sok ali limonado z veliko vitamina C. V tekočino pa nato vmešate še žličko organskega žvepla, seveda pa lahko dodate tudi kakšen drug dodatek. Ste že kdaj recimo pili limonado z medom ali cimetom? Prav tako je dober grenivkin ali pomarančni sok z medom!

MSM prah sicer nekateri imenujejo tudi mineral zdravja in lepote. Organsko žveplo je namreč ena tistih snovi v telesu, ki skrbi za lepšo kožo in lase. Prav zato se lahko MSM prah uporablja tudi kot negovalno sredstvo in iz njega pripravi hranilno masko za vaš obraz ali lase. Najbolj enostaven recept je, da nekaj prahu enostavno vmešate v vašo dnevno ali nočno kremo ter si jo tako kot vedno nanesete na obraz oziroma z njo namažete telo. Podobno lahko MSM prah vmešate tudi v kakšno kupljeno masko za lase, vsekakor pa lahko za nego las ali kože uporabite tudi kakšen domač recept, le da obstoječim sestavinam dodate še MSM prah.

Organsko žveplo vam lahko pomaga tudi do lepših nohtov. Tudi nohte lahko enostavno namažete s kremo, v katero ste vmešali MSM prah. To je treba večkrat ponavljati, saj se šele čez nekaj časa pokažejo rezultati. MSM prah namreč ni čudežni prah, temveč organsko žveplo, ki je sestavni del našega telesa in živih organizmov. Zato je pomembno, da ga ima naše telo na razpolago dovolj. V kolikor boste preizkusili, kako na vašo kožo, lase ali nohte vpliva MSM prah, pa vsekakor poročajte o rezultatih!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *