Nekaj nasvetov za potovanje iz letališča

Potujete v tujino, ampak nimate prevoza do letališča, avtomobila pa nočete pustit na parkirišču, saj so zelo dragi? Če je vaše izhodišče v Ljubljani, saj Ljubljana airport Taxi vas lahko odpelje naravnost na letališče, oziroma vas lahko odpelje iz letališča.

Preden odidete, je potrebno taksi prevoz rezervirati, da ne boste zamudili vašega leta, ali ga boste dolgo čakali. Kot povsod po svetu, je prevoz s taksijem ena najdražjih možnosti prevoza, če potrebujete relacijo iz letališča do Ljubljane ali obratno vozijo vsak dan, vsako polno uro avtobusi.

Če nočete prevoza z avtobusom, imate tudi možnost najema »shuttla«, to je najem kombija, oziroma prevozne službe, kjer se bodo poleg vas peljali ljudje, ki jih ne poznate. To so edine tri možnosti prevoza iz in do letališča, če nimate nikogar ki vas bi na letališče peljal, ali pa prišel iskat. Garažna hiša pa je zelo draga in vas skrbi, da vam bo kdo avto poleg visoke cene še obtolkel ali opraska. Če nimate druge možnosti, kot da najamete taksi se morate najprej seznaniti z nekaj dobrimi informacijami. Če nočete preplačati prevoza s taksije, morate vedeti da vam taksist prevoza ne sme zaračunati po več kot 1,5€ na kilometer.

Startnina je lahko maksimalno 2€, čakalna ura pa ne sme biti višja od 20€. Za prevoz prtljage se morate dogovoriti z voznikom taksija. Za mestno vožnjo vam je taksist ne sme zaračunati, če pa vas pelje v drug okraj kot, bo vaš prevoz v Ljubljano iz letališča ali obratno, vam lahko taksist zaračuna prevoz prtljage.

Najpomembneje pa je, da veste, če vam taksist ne izstavi računa, mu tega prevoza niste dolžni plačati. Če vam taksist zagrozi, imate možnost da pokličete policijo. Ob omembi policije pa boste videli, hitro boste prišli do vašega računa in pravilne cene. Taksisti so vas dolžni peljati po najkrajši možni poti. Le-ti poznajo poti bolje od vas, ne govorite taksistu napotkov, saj on bolje pozna cestni režim. Ne smejo pa vam zaračunati višje cene prevoza le zaradi cestnega zamaška.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *