Originalni tonerji po najboljših cenah

Laserski tiskalniki vse bolj postajajo standard tiskanja, saj je kakovost tiska pri njih veliko boljša kot pri brizgalnih oziroma »ink jet« tiskalnikih. Ne glede na to, ali se uporabljajo kompatibilni ali originalni tonerji, je tisk namreč bolj natančen, saj se pri laserskem tisku uporablja barvilo v prahu, ki se nanese na papir in nato »zapeče« s toploto, pri brizgalnih tiskalnikih pa se nanaša tekoče barvilo. Prav zato vam tako generični kot originalni tonerji nudijo natančnost, medtem ko pri kartušah včasih pride tudi do prelivanja.

So boljši neoriginalni ali originalni tonerji?

Originalni tonerji so tisti, ki nosijo blagovno znamko proizvajalca laserskega tiskalnika in jih ta priporoča za uporabo, neoriginalni pa tisti, ki te značke nimajo – sicer pa ni veliko razlike. Originalni tonerji veljajo za bolj zanesljive in marsikdo se raje odloči za njih zato, ker želi popolno mirnost: če jih priporoča proizvajalec tiskalnika, potem so gotovo kakovostni in pri njihovi uporabi ne more prihajati do napak.
Težava, s katero se spopadajo originalni tonerji, pa je seveda cena. Originalni tonerji so običajno trikrat ali štirikrat dražji od neoriginalnih, zato gre vsekakor razumeti, da se kupci pogosto odločijo za cenejši generik oziroma kompatibilni toner. Tudi ta naj bi svoje delo opravil dobro, vendar vsi vemo, da tako kot pri vsakem drugem proizvodu tudi tu obstajajo razlike. Original in kopija nista nikoli enaka. Saj veste – če kupite majico drage blagovne znamke ter na videz enako majico poceni blagovne znamke, torej ponaredek, potem se slej kot prej pokažejo razlike v kakovosti. In enako velja tudi za tonerje, zato so originalni tonerji vedno tisti, ki vam jih bo kot prvo izbiro ponudil prodajalec. Če res ne gre drugače, pa vam bo namignil, da ima tudi cenejšo, kompatibilno različico.
Preden se odločite za nakup laserskega tiskalnika, torej velja nekoliko razmisliti tudi o tem, koliko stanejo originalni tonerji. Za nekatere znamke in modele tiskalnikov so cenejši, za druge dražji. In gotovo si je višji strošek tonerjev enostavneje privoščiti, če uporabljate tiskalnik za delo, kot če ga uporabljate za domače potrebe – takrat je morda še vseeno ugodnejša rešitev tiskalnik na kartuše.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *