Otroški vozički Stokke

tz-428_2zStokke je blagovna znamka, ki prihaja iz severa Evrope, kjer so vremenski pogoji še veliko bolj surovi kot pri nas. Otroški voziček mora biti tako pripravljen še za večje obremenitve ter uporabo pri izjemno nizkih temperaturah, kar pomeni, da morajo biti materiali še kakovostnejši, odpornejši in trpežni. Pri nizkih temperaturah sicer predvsem materiali iz umetnih mas izgubijo na prožnosti in rado prihaja do lomov v materialih že pri raznih manjših obremenitvah in udarcih.

Ker so vozički Stokke narejeni prav za taka surova okolja je njihova uporaba v prijaznejših podnebjih še toliko bolj prijazna in udobna.

Stokke Xplory

Najbolj prepoznaven voziček Stokke ja prav zagotovo Xplory, ki je po videzu nekaj posebnega. V nasprotju z večino vozičkov je pri vozičku Xplory nadgradnja, to je avtosedež, košara ali sedežni del nameščen samo na en poševni nosilec. Tako pri pogledu s strani izgleda kot, da košara lebdi v zraku. Nadgradnjo je tudi  mogoče nastavljati po višini, tako je otrok v košari, avtosedežu ali kasneje v sedežnem delu vedno na višini, ki ustreza višini staršev. S tem je voziček Xplory eden najprijaznejših vozičkov, kar se tiče obremenitev na hrbtenico pri npr. vstavljanju otroka v voziček.

Kot pa je že omenjeno je voziček narejen z mislijo na surove pogoje zato je tudi odlično zaprt proti vetru. Tudi prostor za nakupljeno blago je zaprt (voziček nima nakupovalne košare) in tako bo vse nakupljeno blago domov prišlo v odličnem stanju tudi takrat, ko vas kje ujame dež.

Odlično uležajena kolesa, ki so ravne pravšnje velikosti za raznovrstno uporabo, pa zagotavljajo skupaj z vzmetenjem odlično lego ter vožnjo.

Skupaj z vsemi možnimi prilagoditvami za otroka in seveda tudi starše je Xplory trenutno eden najboljših otroških vozičkov s stilom.

Stokke Crusi

Voziček Stokke Crusi je po videzu dosti bolj konvencionalen. Robustno ogrodje, odlična kolesa ter mehko, koži prijazno oblazinjenje vseh delov vozička so samo nekateri aduti tega vozička. Poleg kvalitete Stokke seveda.

Sicer ima Crusi seveda vse kar imajo vsi moderni vozički, obrnljiv sedežni del, nastavljivo ročko za potiskanje, prilagodljive varnostne pasove, veliko prostora ter kvalitetna, velika in z ležaji opremljena kolesa.

Stokke Trailz

Trailz je naslednik modela Crusi. Po videzu je zelo podoben predhodniku in ga je kot takega tudi težko ločiti, če ne poznate izboljšav. Prva je spremenjena potisna ročka, ki se sedaj ne dviguje več teleskopsko temveč preko vertikalne osi. Potiskanje vozička je z njo še udobnejše kot pri predhodniku. Naslednja velika sprememba pa je še različen tip koles. Če so bila pri modelu Crusi kolesa polna so jih sedaj nadomestili z napihljivimi kolesi spredaj in zadaj.

 

 

One thought on “Otroški vozički Stokke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *