Previdno s kratkimi hlačami

Končno je poletje tu in z njim tudi kratke hlače in majice. Najbrž nas je veliko takih, ki komaj čakamo malce višje temperature, da lahko odvržemo dolga oblačila in pustimo, da naša koža malce zadiha v bolj kratki opravi. Je pa treba ob tem vseeno izraziti malce previdnosti, saj je lahko nošenje kratkih oblačil lahko do neke mere tudi nevarno.

Predvsem, ko se odpravljamo na morje ali pa na kakšen daljši izlet, si velikokrat rečemo, da pa daljših oblačil ne potrebujemo. Toda vseeno, so lahko vremenske razmere zelo nepredvidljive, zato torej moramo biti pripravljeni za vsak slučaj, da pride do kakšne nevihte. Zato vedno poskrbite, da s seboj vzamete tudi kakšen malce daljši kos oblačila, ki bo za krajši čas zadoščal. Hladne fronte so namreč kar pogost pojav poleti, ko nas za nekaj dni presenetijo za letni čas so razmeroma nizke temperature. Mi si pa zagotovo ne želimo pokvariti počitnic s kakšnim prehladom. Še posebej moramo biti previdni pri otrocih, ki so zelo občutljivi na vremenske spremembe.

Kratke hlače zelo radi oblečemo tudi ko gremo v gore. Pa vendar strokovnjaki svetujejo, da se jim raje odpovemo. Seveda so zaželene zaradi nižjih temperatur na višjih predelih, pa tudi v primeru kakšnega zdrsa ali pa padca, da se ne poškodujemo toliko. A glavni razlog so majhne živalice, ki prežijo na nas v gozdu. To so seveda klopi. V primeru da nosimo kratke hlače, bo ta zelo lahko splezal po našem telesu in tako našel kotiček zase, kjer bo v miru začel sesati kri. Če imamo dolge hlače, je takšen postopek malce otežen, saj mora najprej splezati po oblačilih in šele nato lahko pride v najslabšem primeru do naših rok, kjer pa klopa zelo hitro opazimo. Poleg klopov se v gozdu z dolgimi hlačami obvarujemo tudi pikov komarjev in drugega mrčesa.
Vse to so razlogi zakaj previdnost, ob nošenju kratkih hlač, ni nikoli odveč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *