Razlike med cenejšimi in dražjimi modeli laserskih nivelirjev

Obstaja tudi nekaj modelov, ki so tako majhni, da jih lahko shranimo v žep, a v veliki večini primerov so rotacijski laserski nivelirji večji, težji in tudi dražji od linijskih laserskih nivelirjev.
Bolj sofisticirani in hkrati tudi dražji rotacijski laserski nivelirji ponujajo še dodatne možnosti kot je npr. brezžično upravljanje naprave. To vam lahko koristi, če delate v velikem prostoru in poleg sebe nimate koga, ki bi vam lahko pomagal. Ne glede na to, katero napravo boste kupili, pazite na to, da ima naprava avtomatski senzor, ki prične z utripanjem ali piskanjem, če je natančnost preslaba. Večina najnovejših modelov že vsebuje to tehnologijo.
Če potrebujete popolno uravnanost s perfektno natančnostjo za velika industrijska gradbišča, potem je nujen nakup laserskega nivelirja visoke kakovosti, z močno konstrukcijo. Ampak če ste na tem področju šele začetnik in potrebujete preprost laserski nivelir za manjši projekt, potem je bolje, da izberete napravo srednjega razreda, ki ima vse potrebne osnovne funkcije in stane precej manj denarja. To kmalu obžalujejo, saj ročno uravnavanje zahteva veliko več koncentracije in časa, zato je ponavadi bolje kupiti napravo z avtomatskim uravnavanjem.
Poleg tega moramo paziti tudi na vrsto in kvaliteto materialov, ki sestavljajo okvir naprave. To velja še posebej, če naše delo poteka v prašnih ali umazanih prostorih, kar je pri delu z laserji pogosta praksa. Najboljši laser level je sestavljen iz obstojnega in odpornega materiala, ki bo več let zdržal vse škodljive elemente iz okolice, ne glede na to, ali delo poteka zunaj ali znotraj. Pred nakupom se posvetujte tudi o dolžini garancije in kaj je vanjo vključeno. Veliko proizvajalcev ponuja podaljšano garancijo, če izdelek prijavite v roku leta dni po nakupu. Če boste v napravo vložili večjo količino denarja in jo boste redno uporabljali, se vam to zagotovo splača storiti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *