Spolne igračke-tabu?

Vibracijski spolni pripomočki so bili sprva namenjani za medicinsko zdravljenje histeričnih žensk, šele kasneje so jih začeli evfemistično prodajati kot spolni pripomoček. Končno so jih ljudje začeli sprejemati, ampak le redko kdo jih je kupil. Vse do devetdeset let prejšnjega stoletja, ko so na televizijske ekrane prišla tv serija Seks v mestu. Beseda »vibrator« ni bila več tabu beseda, o njih se je govorilo skoraj na vsakem vogalu.

Najstarejša poznana sex igračka je stara 30 000 let, ampak smo potrebovali kar nekaj generacij, da smo lahko začeli odprto govoriti o tej tematiki, ki je pogosto spremlja veliko stereotipov in nesporazumov ter neprijetnih občutkov. Ampak to obdobje je že daleč za nami. Sedaj je sramežljive pogovore o vibratorjih, dildotih in obročkih za penis nadomestil odkrit in ne obsojajoč pogovor.

Svetovno gledano industrija sex igračk ustvari 15 milijard letno. Od tega se največ proda vibratorjev, slabih 20 odstotkov, 16 odstotkov pa dildotov. 50 odstotkov žensk začne uporabljati sex igračke v njihovih dvajsetih letih. 12 odstotkov žensk jih uporablja vsaj enkrat na teden. In ker vas je najverjetneje najbolj zanimalo katera država na svetu je največja ljubiteljica sex igračk, naj vam povemo, da ima 35 odstotkov Novozelandcev vsaj eno igračko v svoji posesti. Medtem, ko je v sedemdesetih letih imelo napravico le en odstotek vseh žensk na svetu, jih ima zdaj že 53 odstotkov.

O spolnih igračkah kroži tudi veliko mitov. Med najbolj negativnimi je zagotovo ta, da so namenjene samo samskim in ne tudi vezanim ljudem. Pravzaprav naj bi bilo 78 odstotkov vse lastnic v zvezi. To pa zato, ker te naredijo spolno življenje še toliko bolj zanimivo. Nekatere ženske tudi samo s spolnim odnosom ne morejo priti do vrhunca, zato so še toliko bolj dobrodošle raznorazne popestritve. Zato si, drage dame, svoj vibrator zagotovite še danes. Na spletni strani www.svetuzitka.com lahko izbirate med različnimi velikostmi, materiali, barvami, funkcijami. In vaše spolno življenje ne bo nikoli več takšno kot je bilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *