Stretch hood za zaščito tovora med transportom

Kako poskrbeti, da bo blago, ki ga prevažamo, med transportom karseda varno? Pri manjših paketih to načeloma ni prevelika težava, nekoliko pa se zaplete, ko želimo na primer prevažati palete, izdatno naložene s težjim tovorom. Zaščiti izdelkov moramo v tem primeru seveda posvetiti malce več časa, hkrati pa potrebujemo kakovosten zaščitni material. Pogosto je zelo priporočljivo, da ta vključuje posebno folijo po imenu stretch hood. Gre za posebno, zelo fleksibilno folijo, ki vam bo močno olajšala delo.

Preprosta uporaba, ugodna cena in odlična zaščita

Najpomembnejša prednost takšne raztegljive folije je, da se lahko popolnoma prilagodi kateremu koli izdelku, ne glede na obliko in druge značilnosti. Prav zaradi izvrstnega oprijema folije je lahko zaščita med transportom resnično optimalna. Dodatna odlika, s katero se lahko pohvali ta folija, je, da je njeno nameščanje izjemno preprosto in da vam ne bo vzelo veliko časa.

Če morate na transport pripraviti zelo veliko izdelkov oziroma palet – oz. če je to morda celo vaša glavna dejavnost –  je to vsekakor izjemno pomemben dejavnik. Optimizacija časa namreč pomeni tudi optimizacijo stroškov. Za povrh pa gre za cenovno ugoden pakirni material, še posebej če upoštevate kakovost zaščite, ki jo s tem zagotovite.

Za shranjevanje palet na prostem je stretch hood skorajda obvezen

Folija stretch hood sicer ni uporabna zgolj za transport, ampak je zelo dobra izbira tudi za zaščito izdelkov med dolgotrajnejšim skladiščenjem. Tako ne bo skrbi, da bi jih na primer napadla vlaga. Še pomembneje pa je, da folijo uporabite, če blago shranjujete na prostem. Zavedamo se, da včasih preprosto ni druge možnosti za skladiščenje, vendar pa to ne sme biti izgovor za to, da ne bi naredili vsega, kar je v vaši moči, in poskrbeli, da bodo izdelki kljub temu na varnem.

Prilagodljiva folija vam omogoča prav to – zaščito pred najrazličnejšimi manj ugodnimi vremenskimi vplivi, ki bi lahko sicer (trajno) poškodovali material, ki ga shranjujete. Vzemite si torej nekaj časa in poskrbite za pravilno namestitev folije.