Učinkovit in naraven šampon za mastne lase

Največja napaka tistih, ki imajo težave z mastnimi lasmi, je običajno ta, da v želji, da bi to težavo odpravili, posegajo po preveč agresivnih šamponih in drugih kozmetičnih sredstvih. Ta namreč lahko razdražijo lasišče in povzročijo srbečico ali celo težave s prhljajem. Velikokrat imajo tisti, ki se jim lase bolj mastijo, že tako ali tako težave s prhljajem, nekateri izdelki za nego las pa to težavo le še potencirajo. Nege se je vsekakor treba lotiti drugače in izbrati šampon za mastne lase, ki ne le pomaga lojnicam, da uravnajo proizvajanje maščobe na lasišču, ampak to tudi pomiri.

Zakaj se lasje sploh mastijo?

Lasje se mastijo iz različnih vzrokov, vendar pa je v resnici težava na samem lasišču in na lojnicah na njih. Torej mora biti nega podobna kot pri mastni koži kjerkoli drugje na telesu. Poskrbeti moramo, da lojnice začnejo delovati drugače, kar lahko storimo le tako, da postopoma uravnamo njihovo delovanje. Tega ne moremo narediti čez noč, kot to obljubljajo reklame, v katerih se promovira različne šampone in druge izdelke za nego las.

Prav zaradi tega, da bi vsi ti izdelki čim prej odpravili težavo in imeli čim hitrejše rezultate, so polni različnih učinkovin, ki zaradi svoje agresivnosti lahko stanje le še poslabšajo, saj razdražijo lasišče. Tega pa si nikakor ne želite. Zato je treba izbrati vašemu lasišču bolj prijazne rešitve, pri katerih morda res traja nekaj časa, da se pokaže učinek, a je ta veliko bolj trajen.

Naravni šampon za mastne lase Essentiq

Vsekakor vam priporočamo, da vaš izbrani naravni šampon za mastne lase izberete v spletni trgovini essentiq.si, ki vam nudi prvovrstno slovensko organsko kozmetiko brez parabenov, formaldehidov, sintetičnih barvil in dišav ter drugih snovi, ki bi povzročale kakršno koli draženje.

Zaradi tega je tudi njihov šampon izredno nežen, a hkrati učinkovit, saj vsebuje odlične sestavine iz zakladnice narave, ki vam lahko pomagajo ne le k temu, da se za vedno znebite mastnih las in težav s prhljajem, ampak tudi k temu, da vaši lasje resnično zasijejo v vsej svoji lepoti, saj jih sestavine v njem okrepijo in naredijo lepše in bolj zdrave.