Zamenjajte tepihe v avtu s tekstilnimi

 

Tekstilne preproge za avto so rešitev, ki v vozilo prinaša na eni strani čistočo, na drugi pa lepši videz. Razloga sta zelo enostavna. Če imate v vozilu tekstilne tepihe, jih lahko kadarkoli hitro odstranite, očistite ali kar zamenjate z drugimi. Hkrati pa dajejo vozilu tudi lepši videz, saj potniki ne gledajo dobesedno surovega dna vozila, ki izgleda vse prej kot dodelan.

Gumijaste ali raje tekstilne preproge za v avto

Če ste ljubitelj mehkega in bolj nežnega, potem bodo tekstilne preproge boljša izbira za vas. Že drži, da imajo tudi gumijaste preproge svoje prednost in kar nekaj jih lahko hitro naštejemo:

  • Pogosto so cenejše, kot tekstilne
  • Če se po njih polije tekočina, ne bodo prevzele vonja
  • Veliko hitreje in enostavneje se očistijo
  • S tem so tudi cenejše za vzdrževanje
  • Težje jih je poškodovati

Drži vse od naštetega? Potem takem bi seveda lahko rekli, da ni razloga, da bi želeli imeti v avtu tekstilne preproge (www.withcar.si), kajti gumijaste preprosto izgledajo toliko boljše. Ampak ni vse v sijaju in enostavnosti čiščenja. Tekstilne preproge za avto imajo ravno tako svoje dobre lastnosti in sam prisegam na to, da so mehke na otip, da se pozimi na skladijo toliko in da se poleti tudi ne segrejejo tako zelo, kot se lahko gumijaste – čeprav se tudi te zelo redko.

Tekstilne preproge je malce težje očistiti, kar pa pomeni, da recimo drobnega prahu zadržijo več v sebi. To pa je pravzaprav dobro, saj ga boste spravili ven med čiščenjem, namesto da bi se prekopiceval ves čas po zraku in bi ga dihali med vožnjo. Stavim, da vam to ne bi bilo všeč.

Kaj pa čiščenje?

Tekstilne preproge za avto je ravno tako enostavno čistiti, le kake male iglice se znajo včasih zapičiti vanje in jih je potem potrebno ročno odstraniti, drugo za drugo. To velja tako za prtljažnik vozila, če imate večji kos tam, kot tudi pod vsemi štirimi sedeži, kjer so običajno nameščene. Sam imam set petih, kjer je zadaj med sedeži še en kos, ki ima tudi lepilne trakove, tako imenovane ježke in predstavlja nekakšen most med tisto, ki je za šoferjevim sedežem in tisto, ki je za sovoznikovim. Tekstilne preproge so vsekakor super stvar in jih zelo priporočam za vsako vozilo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *