Zima je tu, imejte čist avto od znotraj

Ste se že kdaj tako veselili zime, kot ravno letos? No, kdo pa sploh pravi, da bo prišla tista prava zima. Navajeni smo že namreč, da se temperature spustijo, snega pa potem od nikoder. Še posebej je to postala navada v večjih mestih, medtem ko na deželi še zapade vsaj toliko belega veselja, da se otroci lahko malce posankajo in naredijo kakega snežaka. Blagor njim, bodo rekli mestni otroci, ko bodo gazili po plundri in blatu. Žal pa se vsa umazanija po kateri hodimo, prenese tudi v naš avto in to nam zagotovo ni najbolj všeč.

Očistite lahko sami ali pa bodo drugi

Čiščenje avtomobila ni za nikogar enostavno, razen za profesionalce, ki se s tem ukvarjajo dnevno. Seveda pa vam bodo za svojo storitev tudi pošteno zaračunali, kar je povsem pravilno, saj se potrudijo, uporabijo tudi različna čistila, izgubijo čas in morajo na koncu plačati še davek. A največkrat se ga vseeno lotimo sami. Kje sploh začeti? Posesati prah? Umakniti otroške sedeže? Možnosti je veliko. Nekateri najraje pričnejo pri prtljažniku, drugi pri šoferju in armaturni plošči, tretji pričnejo pranje najprej od zunaj.

Za enostavnejše čiščenje

Pomemben del procesa čiščenja notranjosti vozila je zagotovo umikanje vsega, česar ne potrebujete v avtu v času, ko ga mislite temeljite očediti. Tako morate odstraniti tudi avto preproge, ki so pomemben del opreme vozila, ki sicer ni obvezna, vendar pa vam pride prav ravno zato, da se vozilo ne poškoduje ali ne umaže tako hitro. Lahko uporabljate tekstilne avto preproge ali pa gumijaste. Obe vrsti avtomobilskih tepihov sta zelo popularni. Tekstilne so mehkejše, bolj prijetne, vendar pa jih je veliko težje čistiti.

Gumijaste avto preproge so super

Gumijasti tepihi so veliko popularnejši, saj jih je tudi očistiti povsem enostavno. Ko se poškodujejo, izrabijo ali pa se vam jih preprosto več ne da čistiti, jih lahko zavržete in kupite nov komplet, saj so zelo poceni, poleg tega pa ni težko dobiti takšne, ki so narejeni po meri za vaš avtomobil. Nekateri prodajalci se namreč ukvarjajo natančno s tem, da gumijaste avto preproge že prej po meri obdelajo, poznajo vse dimenzije za vsak tip vozila posebej in če jih pokličete, vam jih bodo po pošti poslali kar takoj in jutri jih lahko verjetno že namestite v svoj avtomobil. Preostali del vozila boste potem samo še presesali, pobrisali in že ste več ali manj zaključili s čiščenjem. Enostavno, kajne?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *